10 cărți pe care le recomandă Elon Musk

Elon Musk, CEO al gigantului Tesla este pasionat nu doar de tehnologie, ci și de cărți din diverse domenii, de la biografii până la cărți SF.

articol &

Conform publicațiilor internaționale care au promovat diverse interviuri, iată cele mai apreciate titluri citite de Elon Musk în timpul liber.

1.       Stăpânul inelelor (The Lord of the Rings), J.R.R Tolkien

Este o carte despre care Elon Musk spune că i-a redefinit viziunea despre viitor și despre sine: “Eroii desprinși din cărțile pe care le citesc au simțit mereu nevoia să facă ceva pentru a salva lumea”.

2.       Ghidul autostopistului galactic (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy), Douglas Adams

Aceasta este o carte științifico-fantastică, în care un super computer găsește răspunsul la tot ceea ce ar însemna o viață cu sens.

3.       Structures: Or Why Things Don’t Fall Down, J.E. Gordon.

Atunci când Elon Musk a început să lucreze la proiectul SpaceX, întreaga experiență era rezumată la programare și linii de cod, de unde a făcut pasul direct spre aeronautică și domenii complementare. Astfel, cartea Structures: Or Why Things Don’t Fall Down l-a ajutat să înțeleagă mecanisme, fenomene și multe concepte dedicate ingineriei structurale. De aici până la a se întâmpla ca Elon Musk să ajungă pe deplin implicat în decizii tehnice, de definire a produsului și de a deveni Chief Designer al SpaceX nu a fost decât un pas.

4.       Benjamin Franklin – An American Life, Walter Isaacson

Este cunoscut faptul că Elon Musk l-a considerat pe Benjamin Franklin unul dintre eroii săi, considerându-l un antreprenor, definit prin curiozitate și inventivitate.

5.       Ignition: An Informal History of Liquid Rocket Propellants, John D. Clark

John D. Clark a fost un chimist american, extrem de implicat în perioada anilor 1960 – 1970 în industria combustibililor folosiți de rachete, cartea scrisă adunând explicații și cercetări ale modului în care știința funcționează.

6.       Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies, Nick Bostrom

Una dintre preocupările lui Elon Musk este studiul inteligenței artificiale, dar și atenționarea asupra efectelor pe care aceasta le poate avea atunci când devine incontrolabilă. Într-un tweet scris în 2014, Elon Musk preciza: “Trebuie să fim foarte atenți cu AI!”, adăugând că tehnologiile pot fi mai degrabă distructive decât benefice în anumite situații.

7.       Invenția noastră finală, James Barrat

Cartea Our Final Invention (EN) cuprinde o altă serie de avertismente cu privire la efectele și daunele pe care le poate provoca inteligența artificială, iar titlul este unul recomandat cu precădere de Elon Musk.

8.       The Foundation series, Isaac Asimov

Seria Fundația este o serie literară științifico-fantastică scrisă de către Isaac Asimov, a cărei acțiune se desfășoară pe o perioadă de aproximativ șase sute de ani, într-un viitor îndepărat al omenirii, într-un spațiu cosmic – și corespunzător temporal – numit Imperiu Galactic.

9.       The Moon Is a Harsh Mistress, Robert Heinlein

Luna e o doamnă crudă - The Moon Is a Harsh Mistress este un roman science-fiction din 1966 al scriitorului american Robert A. Heinlein, despre revolta unei colonii lunare împotriva stăpânirii de pe Pământ. Romanul exprimă și discută idealurile libertariene.

10.     Merchants of Doubt, Naomi Oreskes și Erik M. Conway

Cartea care acum este transpusă și într-un documentar, a fost scrisă de doi istorici pasionați de știință. Elon Musk a recomandat această carte la o conferință organizată în anul 2013.

Join our BookLover Society!

Vei primi informații despre cărți și despre evenimente culturale