Cum aleg cartea potrivită pentru concediul mult așteptat?

Câteva zile la mare, câteva nopți reci la munte sau o săptămână de liniște petrecută acasă par să fie bucuria supremă a acestui an tumultos.

articol &

Ne pregătim mai ceva ca înainte de taberele de la școală, din vacanța de vară, le așteptăm cu dor și cu nerăbdare pentru că sunt momentele noastre de glorie într-un an cu totul... special. Și cum lista de cărți perfectă e specialitatea BookLover, ne-am gândit să îți indicăm 3 sfaturi de alegere a titlurilor potrivite în funcție de starea de spirit.

  1. Salvează-ți din timp, în Wishlist-ul din contul BookLover, o selecție de titluri care îți surâd.
  2. Ieși din zona e confort. Alege titluri din categorii de lecturi cu totul noi pentru tine.
  3. Recitește o carte de suflet, de ale cărei personaje ți-e dor sau pe care o poți înțelege din perspective diferite după ceva timp de când ai parcurs-o prima dată.

Cum alegi cărțile potrivite pentru cei mici?

Ai deja acasă mici cititori pasionați de lecturile copilăriei sau îți dorești să îi aduci mai aproape de cărți? Ei, bine, în vacanță este momentul ideal să faci ca aceste lucruri să se întâmple. Iată câteva recomandări marca BookLover:

·         Oferă-le celor mici exemple, citiți împreună, ca un ritual comun de relaxare.

·         Povestiți despre lecturile citite! Copiii au capacitatea de a “citi” oamenii, nu doar paginile scrise, iar sclipirea din ochii tăi, bucuria de a răsfoi paginile, de a simți acțiunea și de a trăi emoțiile cot la cot cu personajele va deschide pentru cei mici lumi noi. Negreșit, își vor dori să experimenteze senzația.

·         Alege cărți potrivite vârstei lor, atitudinii, stării de spirit.

·         Gândește-te la ce îți dorești să păstreze cu el din carte. Emoții, învățăminte, informație pură, aspecte educaționale, de cunoaștere și de auto cunoaștere.

·         Transpune cărțile citite în imagini, voce sau în ambele. Corelează cărțile citite cu filme, poze sau cu discuții antrenante, care să construiască o poveste trainică în mintea celor mici.

Join our BookLover Society!

Vei primi informații despre cărți și despre evenimente culturale