Oamenii din fața Booklover. Pentru că în spate sunt bibliotecile mari, ce cuprind mii de titluri

Cine nu visa în copilărie la o cameră mare, plină ochi de cărți felurite, vechi cât să adune pagini date de câteva generații sau noi, cât încă să mai păstreze mirosul, acela să nu citească rândurile de mai jos.

articol &

Ei, bine, de BookLover vorbesc deja mii de angajați ai companiilor din România care comandă cărți pe baza unui abonament lunar susținut de brandul pentru care lucrează. Oameni care iubesc lectura pentru ei și pentru cei din jur, care se regăsesc în paginile scrise după o zi grea la birou sau la final de săptămână, când reîntoarcerea la lucru pare atât de departe. Oameni care împart titluri cu cei mici sau care se bucură de lecturile copilăriei mai adânc decât o făceau odinioară, pentru ei, BookLover este evadarea atât de mult așteptată și de prețuită.

Ce a stat la baza acestui proiect, cine sunt oamenii din spatele BookLover și cum reușesc ei să păstreze pasiunea pentru cărți aflăm din interviul de mai jos.

1. Creatorii conceptului BookLover sunt oameni discreți, plini de voință, curaj și de idei. Ce nu știu clienții despre voi?

Rosana: Suntem doi pasionați de cartea de pe noptieră, cartea de la cafeaua de dimineață, cartea din bibliotecă, de la birou sau din camera copilăriei. Am simțit pe pielea noastră că o carte bună poate să fie momentul prelungit de relaxare de care avem atât de mare nevoie, așadar, punând amprenta proprie pe acest concept, am lansat BookLover, biblioteca de la birou a angajaților din companii. Este un serviciu de tip abonament, prin care ne asigurăm că livrăm în condiții optime cărțile preferate de clienții noștri. Avem mii de titluri, lecturi moderne și vechi, beletristică, cercetare, marketing, istorie, politică, dezvoltare personală, filosofie, arhitectură, religie, parenting chiar și cărți pentru copii.

2. Care sunt serviciile pe care le aduce BookLover angajaților din companii?

Rosana: BookLover este o platformă de livrare a cărților comandate de angajații din companii, ca un beneficiulunar, de tip abonament, oferit de brandul de angajator, extrem de apreciat de toate nivelurile organizaționale și la costuri extrem de accesibile. Pentru a rămâne cât mai aproape de clienții noștri, încă de la instalarea pandemiei, am introdus posibilitatea livrării pachetelor de cărți atât acasă, cât și la birou.

3. Cine sunt clienții BookLover?

Rosana: Fericiți să fim “citiți” de antreprenori care conduc start-up-uri, de reprezentanți ai top managementului multinaționalelor sau companiilor mari locale, precum și de angajații acestora, de la developeri la specialiști în marketing, de la secretariat la resurse umane sau de la administrativ la juridic. În fața cărților preferate, a pasiunii pentru citit, ne diferențiază doar modul în care percepem cuvântul scris și învățămintele desprinse.

4. De ce BookLover și nu un alt competitor?

Rosana: Cărțile înseamnă libertate. Libertatea de a alege, de a citi oricând și oriunde, iar noi asta ne-am dorit să aducem în companii. Astfel, suntem extrem de flexibili, plecăm urechea, cum s-ar spune, dorințelor clienților noștri, facem tot posibilul să aducem în platformă cărți noi la cerere, chiar și atunci când este vorba despre un titlu “în trend”. Nu este ușor, dar face parte din conceptul BookLover.

5. BookLover în cifre: ce ar trebui să știm despre cele mai importante cifre din spatele platformei BookLover?

BookLover înseamnă peste 20 de categorii de cărți, peste 6000 împrumuturi, mii de kilometri făcuți spre birourile (și mai nou spre casa) clienților noștri. Și mai înseamnă o platformă completă și prietenoasă care are rolul de a sugera titluri, de a crește interacțiunea dintre colegii din companii și de a oferi departamentelor de Resurse Umane o perspectivă completă asupra volumului de împrumuturi și a apetitului pentru carte.

6. Cum sunt alese cărțile care întregesc colecțiile BookLover?

Rosana: Colecția de cărți BookLover numără peste 10.000 de titluri unice, peste 70% dintre ele fiind alese în funcție de preferințele angajaților din companii, care au conturi active în platformă. Credem cu tărie că BookLover a fost creat pentru a fi vocea oamenilor prin cărțile citite, ca un refugiu econom al trăirilor de zi cu zi, departe de agitația urbană, de call-uri, meet-ing-uri și feedback-uri. De aceea, ne dorim să putem să livrăm începând de săptămâna viitoare cartea pe care ți-o dorești azi.

Desigur, alături de preferințele utilizatorilor, punem laolaltă cercetarea proprie, prin care ne asigurăm că oferim acces la titluri în trend, citite și recomandate de autori, critici și oameni de cultură locali și internaționale, cărți premiate sau, dimpotrivă, cărți al căror titlu “nu spune” nimic astăzi, dar care au potențial de a deveni următoarea carte de pe noptieră.

7. Inevitabila întrebare a planurilor pe 5 ani. Cum va arăta BookLover peste o jumătate de decadă?

Rosana: Ne dorim ca BookLover să fie materializarea unui curent. Este clar că pasiunea pentru citit există și că suntem mulți cei care încă păstrăm vie expresia “citesc tot ce-mi cade în mână”. Așadar, visăm să ajungem în cât mai multe companii din România, cu atât mai mult cu cât companiile vor avea nevoie de instrumente noi de a păstra interacțiunea cu angajații în contextul pandemiei de anul acesta. Un abonament la BookLover este mai mult decât un beneficiu adăugat ofertei salariale, este o sursă a dezbaterilor pe subiecte diverse, un mod de comunicare și o formă de a aduce mai aproape oamenii.

Join our BookLover Society!

Vei primi informații despre cărți și despre evenimente culturale