blog

CODUL LUI DA VINCI – DAN BROWN

Cartea Codul lui Da Vinci apărută în anul 2004 este scrisă sub formă de roman, cu multe dialoguri. Debutează cu multe precizări despre două asociaţii secrete: Le Prieuré de Sion (Stăreţia Sionului) şi Opus Dei, o congregaţie catolică de o pietate ferventă, recunoscută de Vatican în pofida unor controverse pe care le-a iscat cu privire la unele tehnici de coerciţie şi spălare a creierelor.

blog

TESS D'URBERVILLE – THOMAS HARDY

Am iubit și am urât această carte în același timp, iar la sfârșit mi-a fost greu să înăbuș sentimentul de amărăciune care mă stăpânise. Totuși, Tess d'Urberville este unul din acele romane pe care le-aș recomanda cu încredere oricui, și în special fetelor tinere, care, deși trăiesc astăzi vremuri mult mai prielnice, sunt îndatorate a cunoaște și a nu uita patimile predecesoarelor lor.

blog

LORELEI -IONEL TEODOREANU

Lorelei este un roman scump, unul cu o eroină pe care nu o poți uita. Vorbele ei, gândurile ei, mărturisirile pe care ea le face prietenei sale Gabriela, îți rămân pur și simplu imprimate în memorie.

blog

O VIAȚĂ - GUY DE MAUPASSANT

O carte care iti confirma sentimentul ca “Viata nu este nici atat de buna nici atat de rea pe cat ne imaginam”. Este concluzia de final si ultimele cuvinte ale romanului care te plaseaza in lumea unei femei care isi traieste viata corect si cinstit, dar care are parte de toate tristetile si neimplinirile acesteia.

Join our BookLover Society!

Vei primi informații despre cărți și despre evenimente culturale